Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


software

Software til slægsforskning

- kun, hvad jeg selv bruger. Det er jo meget en smagssag …

  • Dage 2.0
    - Otto C. Thygesens sidste freewareversion af det geniale evighedkalenderprogram. Installeres på Windows 7/8/8.1/10 til et andet katalog end det standard-programkatalog, der tilbydes under installationen - så kører det ok.
    Programmet blev købt af det norske firma Embla omkring 2006, og der har været nogen tvivl om programmets status. Ophavsretten tilhørerer ifølge programmets hjælpefil programmøren, O. C. Thygesen, ifølge programmets „Om …“-box Embla.no. (Ophavsret har ikke noget at gøre med, om programmet er gratis eller ej!) Thygesens hjemmeside fastslog ift. Dage v. 2.0: „Programmet er freeware, d.v.s. at det gratis kan anvendes og videregives. Programmet må ikke under nogen form gøres til genstand for kommerciel udnyttelse.“) Den sidste freewareversion (Embla har tilsyneladende ikke udviklet på programmet OVERHOVEDET) kan p.t. (maj 2016) hentes hos firmaet her:

Den danske version kan også findes på Legacys norske brugerside - se allernederst på siden - og på Thygesens gamle hjemmeside på The Wayback Machine - Archive.org's kopier af de gamle versioner af hjemmesiden er af og til blokeret - men prøv bare linket. Jeg forstår ikke helt denne mani med at tro, at man kan ændre på fortiden ved at skjule den - det ændrer i hvert tilfælde ikke på de fakta, der fremgår ovenfor.

Mette Fløjborg har lavet en glimrende "dias-serie" om brugen af programmet

software.txt · Sidst ændret: 17/03/2018 11:46 af Kim N. Jensen

Sideværktøjer